Semnarea contractului de privatizare a Electrica Sud Muntenia cu Enel SpA a fost amanata din cauza nepublicarii in Monitorul Oficial a hotararii de Guvern privind contractul de privatizare a societatii.

Semnarea contractului de privatizare de catre ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Teodor Atanasiu si presedintele Enel SpA, Fulvio Contia a fost programata pentru joi, ora 11.30, la Palatul Victoria.

Potrivit unei hotarari de guvern, contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud cu Enel trebuia sa fie semnat pana la 17 iulie 2007 si prevedea ajustarea pretului de vanzare de 820 milioane euro.

Citeste si:

Enel isi pastreaza increderea ca semnarea contractului de privatizare pentru Electrica Muntenia Sud va avea loc in curand, dupa ce a fost informat de catre AVAS asupra reprogramarii semnarii contractului de privatizare, se arata intr-un comunicat al companiei.

Grupul italian Enel a fost desemnat, in vara anului trecut, castigator al procesului de privatizare a celei mai mari filiale a companiei Electrica, dupa ce a oferit 820,099 milioane de euro pentru preluarea a 67,5% din actiuni.

Grupul italian ENEL detine in Romania si controlul asupra distributiilor de electricitate Electrica Dobrogea si Electrica Banat.