Peste 80% din romani sunt nemultumiti de pensiile pe care le primesc si considera ca viata lor este mai grea decat atunci cand lucrau, cu toate acestea jumatate dintre ei nu ar mai fi continuat sa lucreze dupa varsta de pensionare, arata un studiu despre reforma pensiilor, realizat de IMAS.
Potrivit studiului, dat publicitatii miercuri, peste 80% din persoanele intervievate sunt nemultumite de pensia pe care o primesc, in timp ce doar cinci procente sunt multimiti si un procent sunt foarte multumiti. Totodata, peste 75% din romani considera ca viata lor dupa pensionare s-a schimbat in rau sau in foarte rau.

Cu toate acestea, aproape 60% din respondenti au spus ca, in momentul pensionarii, daca ar fi avut de ales, nu ar fi continuat sa mai lucreze, in timp ce 38% au raspuns ca si-ar fi continuat activitatea.

Referitor la varstele de pensionare, aproape jumatate (42%) din romani nu stiu care este varsta legala de pensionare si majoritatea considera ca este cuprinsa undeva intre 56 si 60 de ani pentru femei si 60 si 65 de ani pentru barbati. intrebati care ar trebui sa fie varsta pentru iesit la pensie, 75% din femei au raspuns ca ar trebui sa fie de 55 de ani sau chiar mai mica, in timp ce jumatate dintre barbati ar dori sa iasa la pensie la o varsta cuprinsa intre 56 si 60 de ani.

Studiul mai releva si faptul ca jumatate dintre romani prefera sa aiba salarii mai mari in prezent si pensii mai mici la batranete, in timp ce doar 16% se gandesc la o pensie mare la batrinete in defavoarea unui salariu mare in prezent. Romanii s-au declarat aproape in unanimitate (92%) in dezacord cu pensiile suplimentare pe care parlamentarii si le-au votat pentru fiecare mandat in parte, iar un procent destul de mare (28%) cred ca pensionarea pentru boli sau handicapuri inexistente este o modalitate de a le asigura pensionarilor conditii decente de trai.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri