A declarat ieri, la Bucuresti, comisarul european pentru concurenta, Neelie Kroes
Comisarul european pentru concurenta, Neelie Kroes, a lansat ieri, la Bucuresti, un avertisment institutiilor implicate in aplicarea politicilor de concurenta: Consiliul Concurentei, AVAS, Ministerului Economiei si Ministerului Finantelor. Avem nevoie de rezultate pentru a nu activa clauza de salvgardare. Cu alte cuvinte, este vorba de actiune nu de vorbe. Angajarea politica nu este suficienta atunci cind este vorba de concurenta. Daca as scrie astazi un raport, acesta ar fi negativ. Exista angajamente politice, dar daca nu se fac progrese va fi un dezastru, a afirmat oficialul european. Neelie Kroes a spus ca in luna iunie va intocmi un raport si, in functie de progresele inregistate, va recomanda activarea sau nu a clauzei de salvgardare. Practica subventionarilor pentru intreprinderile de stat inca ne preocupa, iar in domeniul ajutoarelor de stat sint foarte multe de facut. Cei de la Consiliul Concurentei trebuie sa demonstreze ca stiu sa-si faca meseria, a declarat comisarul european.

Presedintele Consiliului Concurentei, Mihai Berinde, afirma ca in cadrul discutiilor care au avut loc s-a insistat asupra nevoii de intensificare a notificarii ajutoarelor de stat pentru vechile privatizari. Pentru a reusi sa ne indeplinim angajamentele asumate este nevoie de o colaborare strinsa intre toate institutiile implicate. Sintem foarte motivati sa asiguram implementarea tuturor conditiilor ce se impun pentru a evita activarea clauzei de salvgardare, a precizat Berinde.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri