Inspectia Muncii va incepe controalele la angajatori, in cazul in care temperaturile vor depasi 37 de grade Celsius doua zile consecutiv, valori comunicate de Administratia Nationala de Meteorologie, a declarat, citat de NewsIn, inspectorul sef al Inspectoratului de Munca Bucuresti, Mihail Grosu
Potrivit lui Grosu, daca temperaturile vor depasi 37 de grade doua zile consecutiv, angajatorii sunt obligati prin lege sa adopte unele masuri de protectie a salariatilor. Prognoza meteo trebuie sa fie anuntata de Administratia Nationala de Meteorologie. Potrivit inspectorului sef, pana in prezent, temperatura in Bucuresti nu a depasit valoarea de 37 de grade.

Conform ordonantei de urgenta 99/2000, angajatorii sunt obligati sa reduca intensitatea si ritmul activitatilor fizice, sa asigure ventilatia la locul de munca si sa asigure salariatilor 2-4 litri de apa pe zi. in aceste perioade angajatii trebuie sa alterneze efortul dinamic cu cel static si perioadele de lucru cu cele de repaos in locuri umbrite. Angajatorii care nu pot asigura aceste conditii vor reduce durata zilei de lucru, pana la ora 11.00 si dupa ora 17.00, sau vor intrerupe lucrul total.

Angajatorii mai au obligatia de a lua masuri pentru prevenirea imbolnavirilor determinate de lucrul in conditii de temperaturi extreme, sa asigure primul ajutor si transportul la spital al persoanelor afecatate, sa reduca programul pentru persoanele cu afectiuni care au contradictii privind munca la temperaturi extreme.

Nerespectarea normelor de mai sus se sanctioneaza cu amenzi de la 1.500 la 2.500 de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri