Borbely, interimar la Ministerul Comunicatiilor

Presedintele Traian Basescu a semnat luni decretul pentru numirea ministrului dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor, Lszl Borbly, in functia de ministru interimar al comunicatiilor si tehnologiei informatiilor, la propunerea primului-ministru, potrivit unui anunt al Presedintiei.

Presedintele Traian Basescu l-a suspendat, la 11 iunie, din functia de ministru al comunicatiilor si tehnologiei informatiilor, pe Zsolt Nagy, pentru ca este urmarit penal de Parchetul General. Conform Legii 115/1999, art. 20, in cazul in care s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de un membru al Guvernului, presedintele Romaniei poate dispune suspendarea lui din functie.

Aceeasi lege mai prevede, la art.21, ca, "in cazul in care s-a dispus trimiterea in judecata a unui membru al Guvernului, ministrul Justitiei comunica presedintelui Romaniei data la care a fost sesizata inalta Curte de casatie si Justitie, in vederea suspendarii din functie a acestuia".

Nagy este acuzat de actiuni care aduc atingere singurantei nationale, dupa cum a anuntat Parchetul la momentul la care a cerut Presedintiei acordul pentru inceperea urmaririi penale a lui Zsolt Nagy, dar fara sa precizeze concret care sunt faptele propriu-zise. In presa au aparut informatii legate de presupuse legaturi ale ministrului UDMR cu grupul Stantchev. Ministrul comunicatiilor, Zsolt Nagy, ar fi avut, printre altele, sarcina "de a verifica tot timpul daca membri grupului (Stantchev - n.n.) sunt monitorizati in ceea ce priveste convorbirile telefonice", se spune in referatul pentru prelungirea mandatelor de arestare preventiva al unora dintre membrii grupului.

In referatul procurorilor de caz, Doru Cristescu si Ciprian Nastasiu, apar informatii privind rolul pe care l-ar fi jucat ministrul comunicatiilor, Zsolt Nagy, in reteaua de spionaj a lui Stamen Stantchev.

In aceslasi referat, se arata ca ministrul comunicatiilor Zsolt Nagy, "prin acte de complicitate intelectuala si materiala", a facut posibila "realizarea scopului tintit de gruparea infractionala organizata cu caracter transnational".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
INS: Rata şomajului în formă ajustată sezonier a urcat la 5,2% în mai 2020
Setari Cookie-uri