Hidroelectrica va alimenta prioritar cu electricitate populatia si consumatorii eligibili, reducand cantitatile pentru intermediari si catre export, din cauza reducerii productiei de energie electrica.
Desi productia este diminuata la Portile de Fier, Hidroelectrica va respecta alimentarea consumatorilor eligibili si a contractelor pe piata reglementata, reducand cantitatile pentru ceilalti consumatori si furnizori.

Compania mentioneaza ca, in prezent, si Fluviul Dunarea inregistreaza o scadere a debitului, acesta fiind in jur de 3.500 mc/s, adica la 65% din valoarea medie multianuala inregistrata in luna iunie.

In aceasta perioada de seceta, in care Guvernul a declarat stare de calamitate in agricultura in 34 de judete, Hidroelectrica face precizarea ca in bazinele, unde exista lacuri de acumulare in administrare, gradul de umplere la volumul brut este de circa 75%, deci societatea detine o rezerva de 2,7 miliarde mc de apa.

Hidroelectrica va respecta programele stabilite saptamanal si lunar, impreuna cu Ministerul Mediului, Ministerul Economiei si Finantelor, Agentia Nationala Apele Romane si Dispecerul Energetic National, utilizand apa pentru producerea energiei electrice intr-un regim de exploatare, care are ca prioritate alimentarea cu apa potabila si industriala, irigatii, alte nevoi sociale, mai informeaza producatorul de electricitate.

Corelarea graficului de functionare a hidrocentralelor cap de cascada se va face numai urmand dispozitiile Agentiei Nationale Apele Romane.

Productia de energie electrica nu va fi redusa, iar tarifele nu vor creste din cauza secetei, intrucat gradul de umplere a lacurilor este peste medie, iar stocurile de carbune sunt suficiente, a declarat recent ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian. Oficialul Ministerului Economiei a mai aratat ca exista si scenarii alternative, pentru cazul in care situatia se va agrava.

Seceta a redus cu 40% productia de electricitate la Portile de Fier si daca se va prelungi, iar in acelasi timp temperaturile vor urca si mai mult, ar putea determina inchiderea reactorului nuclear de la Cernavoda, au declarat, pentru NewsIn, oficiali ai Hidroelectrica si Nuclearelectrica.

Seceta se manifesta la nivel moderat in cea mai mare parte a tarii si la nivel extrem in sudul, sud-estul si estul tarii, dar specialistii apreciaza ca, in iulie si august, toata tara va fi cuprinsa de seceta extrema.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri