Asociatia Salariatilor Rami Dacia, cumparatorul societatii Rami Dacia, a realizat o infuzie de capital de lucru de peste un milion de euro, obligatie asumata prin contractul de privatizare, informeaza Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.
In schimbul infuziei de capital AVAS a eliberat de sub gaj 28.361 actiuni, inregistrate la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare si in Registrul Actionarilor Rami Dacia Bucuresti, in favoarea cumparatorului.

Pana in prezent, toate celelalte clauze contractuale asumate de cumparatorul societatii au fost respectate integral.

AVAS a semnat contractul de vanzare al pachetului de actiuni de 100% din capitalul societatii Rami Dacia, in decembrie anul trecut, contract prin care a impus cateva conditii contractuale: pastrarea numarului de salariati, efectuarea de investitii in societate, continuarea activitatii de baza, interdictia valorificarii activelor in scop imobiliar.

Intreaga tranzactie a fost in valoare de 8,42 mil. euro, din care pretul pachetului de actiuni a reprezentat 4,57 milioane euro, 2 milioane euro investitii de dezvoltare, un milion euro in capital de lucru si 0,83 mil. euro, investitii de mediu.

Rami Dacia, infiintata in 1974, este singurul producator de diamante sintetice din Romania si din Europa de Est. In jur de 70% din cifra de afaceri a companiei, de peste trei milioane lei in 2005, este generata de productia de diamante, iar restul, din fabricarea de produse abrazive.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri