Investitiile spaniole in Romania se ridica la peste 180 milioane de euro, a declarat, luni, consilierul Biroului Economic si Comercial al Ambasadei Spaniei la Bucuresti, Rosa Maria Sanchez-Yebra Alonso, in cadrul seminarului \"Zilele investitiilor imobiliare spaniole in Romania\".

Potrivit datelor prezentate de Sanchez-Yebra Alonso, Spania este pe locul opt ca nivel al investitiilor pe plan local, cu un procent de 3,57% din total. in Romania functioneaza in prezent 876 de companii cu capital spaniol, sectoarele in care acestea sunt cele mai prezente fiind cel imobiliare si al constructiilor.

"Romania atrage investitii prin pozitia pietei, mana de lucru competenta, salariile inca mici, dezvoltarea economica si aderarea la Uniunea Europeana. in plus, este vorba si despre o apropiere culturala intre cele doua tari, 12% din populatia Spaniei fiind reprezentata de romani. Spania este a doua tara din Uniunea Europeana care primeste romani, dupa Italia", a precizat consilierul Biroului Economic si Comercial al Ambasadei Spaniei la Bucuresti.

Pe piata imobiliara autohtona sunt prezente in acest moment circa 20 de companii imobiliare iberice, cu un portofoliu de proiecte anuntate in valoare de peste doua miliarde de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Firea: Incineratorul de la Glina nu degaja niciun miros neplacut