Investitiile spaniole in Romania se ridica la peste 180 milioane de euro, a declarat, luni, consilierul Biroului Economic si Comercial al Ambasadei Spaniei la Bucuresti, Rosa Maria Sanchez-Yebra Alonso, in cadrul seminarului \"Zilele investitiilor imobiliare spaniole in Romania\".
Potrivit datelor prezentate de Sanchez-Yebra Alonso, Spania este pe locul opt ca nivel al investitiilor pe plan local, cu un procent de 3,57% din total. in Romania functioneaza in prezent 876 de companii cu capital spaniol, sectoarele in care acestea sunt cele mai prezente fiind cel imobiliare si al constructiilor.

"Romania atrage investitii prin pozitia pietei, mana de lucru competenta, salariile inca mici, dezvoltarea economica si aderarea la Uniunea Europeana. in plus, este vorba si despre o apropiere culturala intre cele doua tari, 12% din populatia Spaniei fiind reprezentata de romani. Spania este a doua tara din Uniunea Europeana care primeste romani, dupa Italia", a precizat consilierul Biroului Economic si Comercial al Ambasadei Spaniei la Bucuresti.

Pe piata imobiliara autohtona sunt prezente in acest moment circa 20 de companii imobiliare iberice, cu un portofoliu de proiecte anuntate in valoare de peste doua miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri