Ministerul Agriculturii va primi, la rectificarea de buget care urmeaza sa fie aprobata miercuri de Guvern, o suplimentare de buget de 0,7% din PIB, urmand ca pana in septembrie sa se ajunga la o dublare a sumelor alocate prin Legea bugetului pe 2007, de 0,88% din PIB.

"Am reusit sa obtin de la Finante o dublare a bugetului, in prima faza cu 0,7% din PIB, iar urmatoare majorare in septembrie. Gheorghe Flutur nu a reusit sa obtina pentru agricultura decat un buget de 0,88% din PIB, atat a putut, atat a facut", a declarat pentru NewsIn ministrul agriculturii, Decebal Traian Remes.

Guvernul a aprobat pentru 2007 un buget de aproximativ 7,6 miliarde lei pentru Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale(MAPDR), cu 33,9 % mai mult comparativ cu bugetul din 2006.

Remes nu a dorit sa precizeze suma exacta a suplimentarii, argumentand ca va fi "aperitivul servit la dicutarea motiunii depuse de PD-PLD", urmand ca astazi sa "le serveasca desertul", citeaza NewsIn.

Ministrul finantelor, Varujan Vosganian, a anuntat, saptamana trecuta ca Guvernul va opera rectificarea bugetara, in sedinta de miercuri din aceasta saptamana, incluzand unele cheltuieli si venituri conform metodologiei ESA 95 in cuantum de 0,35%, astfel incat deficitul sa ramana sub 3% din PIB.

Potrivit ministrului, deficitul, calculat potrivit metodei cash utilizata de Finante, va fi redus de la 2,8% din PIB la 2,6% din PIB. Finantele vor include in buget, conform metodologiei de contabilitate europene, ESA 95, unele influente bugetare in cuantum de 0,35% din PIB.

"Nu reducem prea mult cheltuielile, adaugam la venituri, in special la impozitul pe profit si veniturile microintreprinderilor", a precizat Vosganian. "Va fi o rectificare pozitiva", a punctat acesta, spunand ca ANAF estimeaza o crestere a veniturilor cu o jumatate de miliard de euro in acest an.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Ministerul Finantelor a publicat vineri seara un nou proiect de buget