Guvernul vrea sa interzica, de la 1 ianuarie 2008, taxele impuse de autoritatile locale pentru circulatia pe drumurile publice sau de limitare a accesului pe aceste drumuri, categorie in care se inscrie si celebra taxa de acces in Mamaia, conform unui proiect de modificare a Codului Fiscal, anunta NewsIn.
Proiectul de ordonanta de urgenta care contine modificari ale Codului Fiscal, dar si ale legii finantelor publice locale, aduce reglementari noi in cazul taxelor speciale instituite de autoritatile locale. Daca, in prezent, atat Codul Fiscal, cat si legea finantelor publice locale le lasa, fara prea multe restrictii, administratiilor locale posibilitatea sa aplice taxe speciale pentru servicii publice si sa evalueze necesitatea de a impune taxe prin propriile regulamente, proiectul vrea sa le limiteze competentele in domeniul fiscal.

Astfel, conform proiectului, autoritatilor publice locale "le este interzisa instituirea de taxe speciale in sarcina proprietarilor sau utilizatorilor de vehicule pentru circulatia acestora pe drumurile publice, indiferent de categoria sau denumirea ori de titularul dreptului de proprietate asupra drumului public, precum si a altor masuri de limitare a accesului pe aceste drumuri menite sa conduca la perceperea de venituri".

In acest mod, o serie de taxe instituite pe plan local, precum celebra taxa de acces in statiunea Mamaia, ar putea fi eliminata de la 1 ianuarie anul viitor.

In plus, proiectul prevede ca normele Codului Fiscal vor stabili domeniile de activitate in care autoritatile locale nu pot institui taxe speciale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri