Doar jumatate din absolventii facultatilor economice isi dezvolta o cariera pe specialitatea in care sunt licentiati, cele mai cautate domenii fiind marketing, vanzari si resurse umane, arata un sudiu realizat de Catalyst Solutions in parteneriat cu Synergize Consulting.

Potrivit Catalyst Solutions, peste 100.000 de tineri obtin anual o diploma de licenta in Romania, iar 80% dintre ei considera ca oportunitatile economice actuale le fac mai usoara ascensiunea profesionala.

Totodata, studiul realizat de companie, arata ca angajatorii nu mai vor neaparat experienta, ci cauta tineri pasionati, talentati, in a caror dezvoltare sunt dispusi sa investeasca pe termen lung. De partea cealalta, pentru tinerii in cautarea unei slujbe criteriul financiar nu mai este definitoriu in momentul in care isi aleg un job. Oportunitatile de invatare si programele de pregatire pe care le ofera angajatorul sunt mai importante atunci cand tinerii accepta o oferta.

Studiul mai arata si ca doar jumatate din absolventii facultatilor economice isi dezvolta o cariera pe specializarea pe care termina. Cele mai cautate domenii sunt marketing (13,6%), vanzari (13,3%), resurse umane (12,6%), publicitate & PR (12,1%), finante-contabilitate (11,6%) si consultanta (7%). Cele mai cautate domenii pentru studentii cu studii tehnice sunt IT software si telecomunicatii.

Catalyst Solutions dezvolta solutii pentru atragerea si recrutarea de tineri profesionisti cu potentialul si dorinta de a-si dezvolta o cariera intr-o companie de top. Compania organizeaza targul de cariera "Angajatori de top", tipareste si distribuie in universitati Ghidurile Angajatorilor (economic, tehnic, IT, farma).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
(P) Care sunt Angajatorii de TOP care recruteaza vineri si sambata