Primaria Capitalei lanseaza la Londra eurobonduri de 120 de milioane de euro
Primaria Capitalei va lansa la Londra, la sfarsitul acestei luni, o emisiune de obligatiuni municipale in valoare de cel putin 120 de milioane de euro, intermediata de bancile ABN Amro si JP Morgan, informeaza Mediafax. Municipalitatea Bucurestilor a obtinut avizul Ministerului Finantelor Publice pentru imprumuturi obligatare pe pietele externe de pana la 500 de milioane de euro. Valoarea emisiunii, stabilita la 120 milioane euro, ar putea creste in functie de rata dobanzii obtinute. Maturitatea titlurilor nu a fost inca stabilita, termenele avute in vedere fiind de cinci, sapte sau zece ani. Ultima emisiune de eurobonduri a Romaniei, din urma cu doi ani, a fost lansata cu o dobanda de 5,25% pe an.

Fondurile obtinute vor fi utilizate pentru proiecte de infrastructura, cum sunt constructia pasajului de la Basarab, amenajarea parking-ului de la Gara de Nord, achizitia de tramvaie noi pentru liniile modernizate, precum si amenajarea de parcari supraterane in mai multe zone. Finantarea acestor proiecte ar fi putut fi asigurata de Banca Europeana de Investitii (BEI).

Creditul acordat initial de BEI a fost anulat de banca europeana in primavara anului 2003, dupa ce Guvernul a amendat legea de finantare a acestor proiecte. In luna mai a anului trecut, agentia de evaluare financiara Standard&Poor's a anuntat primul rating pentru municipalitatea Bucuresti, stabilit la "BB" pentru datoriile pe termen lung, cu perspectiva stabila. Ratingul de tara acordat Romaniei este "BB plus", cu o treapta mai ridicat decat cel pentru Bucuresti, si are perspectiva pozitiva.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri