Ministerul Finantelor Publice a atras joi 1.865 miliarde lei, prin doua emisiuni de obligatiuni de stat cu dobanda, cu scadente de trei si cinci ani, plasate la licitatie prin intermediul Bancii Nationale a Romaniei.

La emisiunea de obligatiuni de stat cu scadenta la trei ani, ministerul a atras 1.000 miliarde lei, cu un nivel al ratei dobanzii de opt la suta, cererea totala din partea celor 13 banci care au participat la licitatie fiind de 2.670 miliarde lei.

La emisiunea de obligatiuni de stat cu scadenta la cinci ani, ministerul de Finante a atras numai 865 miliarde lei, la un nivel al dobanzii de 7,8 la suta, emisiunea de titluri avand o valoare totala de 1.500 miliarde lei, insa Ministerul Finantelor Publice a respins ofertele de cumparare din partea bsncilor care au depasit un nivel al ratei dobanzii de 7,8 la suta.

Ministerul a incercat sa plaseze prin licitatie si o emisiune de obligatiuni cu scadenta de doi ani, in valoare de 600 de miliarde lei, dar a respins in totalitate ofertele bancilor, considerandu-le la un nivel inacceptabil al ratei dobanzii.