Guvernul a aprobat prima rectificare a bugetului

Guvernul a adoptat joi, printr-o ordonanta de urgenta, rectificarea bugetului de stat pe anul 2007, cele mai importante fonduri fiind alocate domeniului agriculturii pentru finantarea campaniei agricole din toamna acestui an, pentru completarea fondurilor comunitare aferente celor 1.226 proiecte SAPARD, precum si pentru finantarea sectorului zootehnic, anunta NewsIn.

Bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a fost suplimentat cu suma de 1,936 miliarde lei.

Prin rectificarea bugetara, Ministerul Sanatatii va primi o majorare de 355 milioane lei, bani destinati finantarii cheltuielilor de reparatii, refacere si modernizare a spitalelor, achizitiei de echipamente.

Pentru refacerea infrastructurii drumurilor judetene au fost alocati 600 milioane lei, iar pentru finantarea Programului de dezvoltare a infrastructurii rurale si a unor baze sportive din spatiul rural, suma de 200 milioane lei.

Ministerul Internelor si Reformei Administratiei va primi suma de 101 milioane lei, pentru plata diferentelor de pret la carbunele furnizat la CET-uri.

Bugetul Ministerului Economiei si Finantelor va fi majorat cu 567,7 milioane de lei, din care 167,7 milioane pentru suplimentarea Fondului de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului si 400 de milioane lei pentru Fondul National de Preaderare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri