Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a primit, pana la data limita, o singura oferta pentru preluarea pachetului de actiuni de 100% detinut la santierul Naval Mangalia, din partea societatii 2x1 Holding Cape Midia Shipyard SA Constanta

AVAS urmeaza sa evalueze oferta tehnica si financiara depusa de societatea 2x1 Holding Cape Midia Shipyard SA Constanta.

AVAS a publicat pe 18 mai anuntul de privatizare pentru santierul Naval Mangalia. Ofertele de cumparare au putut fi depuse pana pe 3 iulie 2007.

Printre criteriile de precalificare solicitate de AVAS investitorilor se numara o cifra de afaceri in 2006 de cel putin patru milioane euro, prezentarea unui plan de afaceri pe o perioada de pana la cinci ani, prin care sa isi asume investitii pentru modernizare si dezvoltare de minimum 4,5 milioane euro, din care 2,5 milioane euro sa fie investite in termen de un an de la transferul dreptului de proprietate asupra actiunilor. De asemenea, AVAS solicita un program de investitii de cel putin 500.000 euro pentru investitii de mediu si asigurarea unui aport in numerar, cu titlu de capital de lucru, de cel putin doua milioane euro, in termen de trei luni de la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor.

Santierul Naval Mangalia are un capital social de 5.276.010 lei, iar activitatea principala consta in constructii si reparatii de nave.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Este oficial! Guvernul aprobă cel mai nou set de măsuri de relaxare
Setari Cookie-uri