Firma americana RMS Investment Ventures intentioneaza sa investeasca 100 milioane de dolari in infrastructura de transport a Bucurestiului, a declarat presedintele companiei, Robert Bailey, intr-o intalnire cu reprezentatii Camerei de Comert si Industrie Bucuresti.

In opinia investitorilor americani, solutia pentru rezolvarea problemei transporturilor pe strazile Bucurestiului o reprezinta construirea de parcari supraterane, avand in vedere ca cele subterane sunt foarte costisitoare, mai ales ca ofera si posibilitatea conservarii valorilor arhitecturale ale Capitalei. "Parcarile vor avea in fata spatii comerciale sau birouri, hoteluri sau o componenta rezidentiala punand astfel in valoare perspectiva asupra orasului", a spus Bailey, citat de NewsIn.

De asemenea, investitorii si-au propus sa ridice ansambluri rezidentiale. "Ne-am angajat sa incepem cu o investitie de 100 milioane, ceea ce va porni bulgarele de zapada al afacerilor americane din Romania. Dorim sa incheiem un parteneriat cu consiliile locale", a declarat Robert Bailey.

Americanii s-au aratat interesati si de industria de aparare romaneasca. In acest sens, ei sunt in cautarea unor parteneri romani pentru constructii, IT si activitati conexe pentru sustinerea antrenamentelor desfasurate de trupele americane in Romania.

"Valoarea afacerilor din domeniul militar intre Romania si SUA este relativ mica in prezent, dar anticipez ca va creste pe masura ce vom colabora in cadrul aeroportului Mihail Kogalniceanu si in zona de antrenament Babadag, si pe masura ce tot mai multe nave vor vizita portul Constanta. Nu pot da cifre, odata cu dezvoltarea acestei relatii se vor dezvolta, cu siguranta si afacerile", a declarat colonel al Fortelor Aeriene americane, atasat militar al Ambasadei SUA la Bucuresti, Barbara J. Kuennecke.

In acest sens, in cadrul Amabasadei functioneaza o sectie de vanzari care colaboreaza strans cu firmele autohtone pentru identificarea de parteneri locali, a punctat atasatul american.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Deficitul bugetar a urcat la 2,48% în primele patru luni ale acestui an
Setari Cookie-uri