Europarlamentarul german crestin-social Manfred Weber vrea ca Romaniei si Bulgariei sa li se impuna sanctiuni prin blocarea fondurilor europene, din cauza lipsurilor inregistrate in sistemul de distributie a platilor destinate agriculturii.
Intr-un interviu acordat revistei germane Focus, europarlamentarul german spune ca fondurile pentru Romania si Bulgaria trebuie blocate pana cand va functiona o administratie eficienta.

Pe de alta parte, Manfred Weber se declara ingrijorat de crima organizata, coruptia si spalarea de bani din cele doua tari si spune ca a cerut guvernului federal sa faca demersuri la Bruxelles pentru aplicarea de sanctiuni celor doua state care au aderat la UE in ianuarie 2007, potrivit NewsIn.

Un europarlamentar bulgar, Evgheni Kirilov, a declarat agentiei bulgare FOCUS News ca solicitarea lui Manfred Weber nu este rezonabila si nici nu are ecouri la Bruxelles, unde nu este agreata ideea impunerii de sanctiuni si penalitati pentru impulsionarea reformelor din Romania si Bulgaria. Numai cativa europarlamentari sprijina aceasta directie, care nu este suficient de constructiva, a spus Kirilov.

La randul sau, directorul Institutului European din Bulgaria, Juliana Nikolova, a declarat pentru FOCUS News ca cererea lui Weber nu are o motivatie legala. Ea a explicat ca fondurile pentru agricultura pot fi micsorate, dar nu pot fi blocate cu totul si acest demers nu are nimic a face cu sistemul judiciar sau coruptia.

Pozitia europarlamentarului german este cu atat mai suprinzatoare cu cat, in iunie, cand ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, a avut o intrevedere la Bruxelles cu reprezentantii grupurilor politice din Parlamentul European, in timpul careia le-a prezentat acestora progresele din justitie si lupta anticoruptie si i-a asigurat de buna colaborare cu CSM, la finalul intrevederii, Manfred Weber - care este coordonatorul grupului politic PPE-DE - a tinut sa aprecieze "atitudinea proactiva" a ministrului roman in promovarea justitiei din Romania la nivelul Parlamentului European. Intalnirea lui Chiuariu de la Bruxelles a fost organizata de eurodeputatul liberal Adina Valean, vicepresedinte al ALDE si al Comisiei de Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri