Analistii internationali si-au imbunatatit estimarile privind economia Romaniei, insa perspectivele de dezvoltare ale Cehiei, Slovaciei si Poloniei continua sa fie peste nivelul tarii noastre, potrivit unui studiu intocmit de Erste Bank si institutul german ZEW

Financial Market Report

Astfel, diferenta dintre parerile optimiste si cele pesimiste a fost, in cazul Romaniei, de 32,6 puncte, comparativ cu 31,1 puncte in raportul din luna mai.

Indicatorul privind sentimentul general asupra cresterii regionale a scazut cu 7,7 puncte si se situeaza actualmente la un nivel de 10,6 puncte. Majoritatea expertilor nu preconizeaza modificari economice importante in urmatoarele sase luni, la nivelul regiunii.

In cazul tarii noastre, 46,1% dintre analistii chestionati considera ca situatia economica din Romania este buna, 40,4% acceptabila si 13,5% nesatisfacatoare.

Spre comparatie, diferenta dintre parerile optimiste si cele pesimiste a fost in cazul Slovaciei, punctajul fiind de 71,4 puncte, pentru Polonia diferenta fiind de 65,5 puncte, iar pentru Cehia de 64,8 puncte.

Raportul analizeaza tarile Austria, Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia. Raportul centralizeaza rezultatele unui sondaj intocmit in luna iunie, la care au participat 78 de experti financiari.
<artfile>30935_1.pdf</artfile>
Potrivit raportului, valutele celor sapte tari se vor aprecia in raport cu euro in urmatoarele sase luni, leul inregistrand cea mai puternica dinamica din regiune. “Aprecierea leului va continua in perioada urmatoare, inregistrand cea mai puternica dinamica din regiune”, se arata in raport.

Astfel, 57,8% dintre experti estimeaza ca leul se va aprecia, 22,2 l de procente estimeaza ca nu se va schimba semnificativ, iar 20,0 la suta ca se va deprecia.

Estimarile privind piata de capital din Romania sunt preponderent pozitive, cu o diferenta intre opinii de 56,7%, comparativ cu 77,9% in raportul din luna mai.

In privinta indicelui BET, 68,1 % dintre experti estimeaza ca va creste, 20,5% estimeaza ca nu se va schimba semnificativ, iar 11,4 procente ca se va reduce.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri