Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a oprit, joi, privatizarea INAR Brasov pentru care s-a primit, la sfarsitul lunii aprilie, trei oferte. Sumele platite pentru participarea la negociere vor vi restituite, arata comunicatul remis de AVAS.

AVAS a primit oferte pentru privatizarea INAR Brasov de la consortiul format din S.C. Confind S.A si persoana fizica Gheorghe Robu, consortiul Class Real Estate si consortiul Neculaie - Radu.

Potrivit AVAS decizia privind revocarea ofertei de vanzare a INAR Brasov fost luata in conformitate cu prevederile art. 9 din Legea nr. 137/2002.

„In mod exceptional, in raport cu circumstantele economice si cu interesul manifestat de potentialii cumparatori si luand in considerare alte conditii care ar putea influenta negativ rezultatele unui proces de privatizare, conducerea institutiei publice implicate, poate decide pentru societatile comerciale in cadrul carora este implicata. Astfel poate sa stabileasca strategia de privatizare, modificarea sau revocarea ofertei de vanzare, precum si schimbarea metodei de privatizare, potrivit principiilor din prezenta lege, in conditiile prevazute de normele metodologice emise pentru aplicarea acesteia”, se arata in comunicatul remis de AVAS.

Oferta de vanzare a AVAS pentru pachetul de actiuni al INAR Brasov presupune vanzarea prin negociere cu selectie pe baza de oferte tehnice a 57,10% din capitalul social al institutului.

AVAS detine un pachet de 476.180 actiuni cu o valoare de 2,5 lei pentru o actiune, ceilalti actionari fiind SIF Transilvania (38,99%) si alte persoane fizice (3,91%). Obiectul principal de activitate al societatii INAR este cercetarea si dezvoltarea in domeniul stiintelor fizice si naturale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si