Ford va prezenta astazi oferta pentru Automobile Craiova

Presedintele Ford Europa, John Fleming, va prezenta astazi la Bucuresti, premierului si membrilor Comisiei de privatizare Automobile Craiova, oferta tehnica a Ford Motor Company pentru pachetul de actiuni de 72,4% detinut de stat la societate, au declarat surse guvernamentale, citate de NewsIn

John Fleming va avea luni discutii atat cu premierul Calin Popescu Tariceanu, cat si cu membrii Comsiei de privatizare pe marginea ofertei tehnice a companiei Ford deschisa joi de Comisie, moment de la care au inceput si negocierile de privatizare.

Deschiderea ofertei tehnice, care ar fi trebuit sa aiba loc pe 9 iulie, a fost amanata dupa ce Comisia de privatizare a mai solicitat companiei Ford Motor Company o serie de documente de participare, iar reprezentantii Ford si-au luat angajamentul sa le puna la dispozitie pana la sfarsitul acestei saptamani.

Ford Motor Company este singurul ofertant pentru preluarea pachetului de 72,4% detinut de stat la Automobile Craiova.

Anuntul de privatizare a pachetului de actiuni de 72,4% detinut de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului la Automobile Craiova (Daewoo) a fost publicat pe 23 mai. Ofertele finale au putut fi depuse pana pe 5 iulie.

Anterior, Comisia a mai publicat un anunt pentru depunerea de scrisori de intentie neangajante, pana pe 25 aprilie. La data limita, Comisia a primit trei oferte neangajante pentru Automobile Craiova, de la societatile General Motors Corporation, Ford Motors Company si JSC Russian Machines. General Motors si JSC Russian au renuntat, ulterior, sa se mai inscrie in cursa pentru privatizarea societatii romanesti. Negocierile de vanzare ar urma sa se incheie in septembrie 2007.

Automobile Craiova are un capital social de 39.783.166 lei si este unicul actionar cu drept de vot la Daewoo Automobile Romania, producator si distribuitor de autoturisme si subansamble pentru autoturisme sub licenta GM Daewoo Auto Technologies, detinand 49% din capitalul social al societatii.

Daewoo Automobile Romania a fost infiintata in 1994 ca societate mixta creata de Automobile Craiova si grupul sud-coreean Daewoo. Grupul Daewoo a intrat in 1999 in faliment, fiind cumparat partial de General Motors, care insa a refuzat sa preia si fabrica din Romania. Automobile Craiova a cumparat pachetul de actiuni de 51% detinut de compania coreeana Daewoo Motor, in august 2006.

Comisia de privatizare este formata din secretarul de stat in Ministerul Economiei si Finantelor, Sebastian Vladescu, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, vicepresedintele AVAS, Lazslo Gyerko, ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, si directorul general al AVAS, Flavius Pop.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Rata anuală a inflaţiei a urcat la 2,6% în luna iunie
Setari Cookie-uri