Romania s-a clasat pe locul opt in Europa, in 2006, din punct de vedere al cantitatii de marfuri retinute de Autoritatea Vamala si pe locul noua din punct de vedere al numarului de marfuri contrafacute confiscate, se arata intr-un raport al Organizatiei Mondiale a Vamilor.

Potrivit unui comunicat trimis de Autoritatea Nationala a Vamilor, Raportul Organizatiei Mondiale a Vamilor pe anul 2006 privind lupta impotriva contrafacerilor plaseaza Romania pe locul doi intre tarile din Europa Centrala si de Est, cu un total de 2.574.169 articole, reprezentand circa 26 % din cantitatea totala de retineri din regiune. Totodata, Romania se afla pe locul patru in Europa Centrala si de Est ca numar de confiscari de marfuri contrafacute.

Raportul evidentiaza ca bunurile contrafacute confiscate sunt, in cantitati semnificative, jocuri jucarii, bijuterii de fantezie, telefoane mobile si accesorii. Marfurile provin de obicei din Asia (China - Hong Kong), Emiratele Arabe Unite, Turcia si Tailanda. Un numar mare de marfuri contrafacute, peste 2,6 milioane articole, sunt textile si accesorii.

Potrivit statisticilor Comisiei Europene, 250 milioane de bunuri contrafacute au ajuns in Uniunea Europeana, in 2006, triplu fata de 2005. China este pricipala sursa a bunurilor contrafacute, peste 80/% din marfuri provenind din aceasta tara
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri