"Ministrul agriculturii Decebal Traian Remes a discutat cu comisarul european Mariann Fischer Boel despre posibilitatea ca pentru patru masuri din PNDR sa se primeasca proiecte din acest an, inainte de aprobarea Programului", a spus subsecretarul de stat din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Dacian Ciolos.

Acesta a precizat ca, potrivit unui calendar stabilit cu Comisia Europeana, PNDR ar urma sa fie aprobat spre sfarsitul anului, iar anuntul oficial ar trebui sa fie facut in ianuarie 2008.

"Este prioritar pentru noi sa obtinem acordul de a primi proiecte inainte de aprobarea Programului. Ministerul Agriculturii a propus patru masuri, respectiv investitii pentru modernizarea fermelor, a unitatilor de procesare, dezvoltarea infrasturii rurale si sprijin pentru zonele defavorizate. Daca obtinem aprobarea CE, putem primi proiecte pentru aceste masuri inca din aceasta toamna", a explicat Ciolos.

Citeste si:

Ministerul Agriculturii a trimis PNDR spre avizarea CE la sfarsitul lunii iunie.

PNDR stabileste politicile si actiunile de dezvoltare rurala pentru perioada 2007-2013, in domeniile agricol, silvic si dezvoltare rurala, dar si proiectele de investitii. Prin PNDR se vor derula, pana in 2013, fonduri europene de peste opt miliarde de euro, fonduri provenite din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala.