Programul de Devoltare Rurala ar putea fi aprobat oficial de CE in ianuarie 2008

Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR) ar putea fi aprobat in luna ianuarie 2008, dar oficialii romani negociaza cu Comisia Europeana cu privire la patru masuri pe care sa se primeasca proiecte din toamna, a declarat, citat de NewsIn, subsecretarul de stat Dacian Ciolos.

"Ministrul agriculturii Decebal Traian Remes a discutat cu comisarul european Mariann Fischer Boel despre posibilitatea ca pentru patru masuri din PNDR sa se primeasca proiecte din acest an, inainte de aprobarea Programului", a spus subsecretarul de stat din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Dacian Ciolos.

Acesta a precizat ca, potrivit unui calendar stabilit cu Comisia Europeana, PNDR ar urma sa fie aprobat spre sfarsitul anului, iar anuntul oficial ar trebui sa fie facut in ianuarie 2008.

"Este prioritar pentru noi sa obtinem acordul de a primi proiecte inainte de aprobarea Programului. Ministerul Agriculturii a propus patru masuri, respectiv investitii pentru modernizarea fermelor, a unitatilor de procesare, dezvoltarea infrasturii rurale si sprijin pentru zonele defavorizate. Daca obtinem aprobarea CE, putem primi proiecte pentru aceste masuri inca din aceasta toamna", a explicat Ciolos.

Ministerul Agriculturii a trimis PNDR spre avizarea CE la sfarsitul lunii iunie.

PNDR stabileste politicile si actiunile de dezvoltare rurala pentru perioada 2007-2013, in domeniile agricol, silvic si dezvoltare rurala, dar si proiectele de investitii. Prin PNDR se vor derula, pana in 2013, fonduri europene de peste opt miliarde de euro, fonduri provenite din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri