Reprezentantii companiei Aeroports de Paris, cea care administreaza aeroporturile din Paris, s-au aratat interesati sa participe la privatizarea aeroporturilor Bucuresti, la finalul fuziunii aeroporturilor Otopeni si Baneasa, a declarat, miercuri, citat de NewsIn, ministrul Ludovic Orban.
"Am discutat despre privatizarea aeroporturilor din Bucuresti si despre un posibil parteneriat. Reprezentantii companiei care administreaza aeroporturile din Paris si-au aratat disponibilitatea in ceea ce priveste participarea la procesul de privatizare a Societatii Aeroporturi Bucuresti, insa acest lucru este inca la faza de discutii. in acest moment asteptam sa se rezolve probleme privind contestatia Aviatiei Utilitare si dupa finalizarea fuziunii vom discuta si despre privatizarea noi societati", a precizat ministrul transporturilor Ludovic Orban.

Orban a prezentat delegatiei franceze formata dins presedintelui companiei Aeroports de Paris, Jean-Marie Chevallier, directorului companiei, Jacques Follain, si reprezentantii unor firme de consultanta proiectele privind dezvoltarea Aeroportul International Henri Coanda - Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa – Aurel Vlaicu, realizarea planului de actiuni la nivel national al modernizarii (Master Planul) aeroporturilor, precum si detalii privind procesul de fuziune a celor doua aeroporturi.

Compania Aeroports de Paris, privatizata in 2005, administreaza aeroporturile Orly, Roissy-Charles de Gaulle, Le Bourget, Marsa Alam din Sharm el-Sheikh (Egipt), zece terenuri de aeronautica civila aflate pe o raza de 50 km in jurul Parisului si un heliport din regiunea ile-de-France. Aéroports de Paris are 9.500 angajati, fiind considerat al doilea grup aeroportuar in ceea ce priveste cifra de afaceri.

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, la inceputul lunii iunie, ca fuziunea aeroporturilor Baneasa si Otopeni a fost suspendata prin hotarare judecatoreasca, urmand ca Ministerul Transporturilor sa faca recurs. Procesul de fuziune a celor doua aeroporturi a inceput in luna martie. La finalizarea fuziunii urma sa fie elaborate proiecte comune de dezvoltare a infrastructurii, precum si o politica de marketing si manageriala unitara. Printre avantajele fuziunii celor doua aeroporturi au fost enumerate eliminarea unei eventuale competitii intre cele doua aeroporturi si cel privind constituirea unui pachet de actiuni care sa fie listat la bursa in vederea privatizarii. Orban este de parere ca decizia de suspendare a fuziunii celor doua aeroporturi va afecta procedurile privind privatizarea Societatii de Aeroporturi Bucuresti, deoarece nu va putea fi ales consultantul.

De asemenea, Ministerul Transporturilor a anuntat, marti, ca va lista la bursa noua din companiile aflate in subordine printre acestea numarandu-se aeroporturile Otopeni si Baneasa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri