Romania si Ungaria vor beneficia de fonduri europene in valoare de 275,2 milioane euro in perioada 2007 - 2013, pentru dezvoltarea comuna a ariei de cooperare in domeniul transportului transfrontalier, comunicatiilor transfrontaliere, protectiei mediului, intariri coeziunii sociale si economice.

Programul va beneficia de un buget total in valoare de 275,2 milioane euro, din care contributia europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) va fi de 224,4 milioane si cofinantarea nationala a celor doua state membre se va ridica la valoarea de 50,8 milioane euro. Din aceste fonduri, Romania are alocata suma de 148,5 milioane euro, 121,5 milioane euro reprezentand contributia europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si cofinantarea nationala in valoare de 27 milioane euro.

"Obiectivul strategic general al programului consta in strangerea contactelor dintre comunitatile, factorii economici, persoanele din zona de granita, apartinand celor doua state vecine, in scopul facilitarii dezvoltarii corelate a ariei de frontiera, valorificand avantajele comparative ale zonei in folosul ambelor tari", se arata intr-un comunicat al Ministerului Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL).

In aria eligibila a programului sunt cuprinse opt judete situate la granita dintre cele doua tari, patru din Romania: Timis, Arad, Bihor, Satu Mare si patru judete din Ungaria, respectiv: Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés si Csongrád.

Beneficiarii eligibili ai programului sunt persoane juridice la nivel national, regional sau local care implementeaza politici in domenii relevante ale programului, autoritati publice locale si unitatile subordonate acestora, asociatii sau agentii de dezvoltare regionala, institutii de cercetare si universitati, camere de comert, ONG-uri in domeniile prioritare ale programului, organizatii internationale (Euroregiuni), etc


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
CFR reabiliteaza 21 de poduri si podete feroviare
Setari Cookie-uri