Aeroportul Baneasa se va deschide la jumatatea lunii august

Aeroportul Baneasa se va deschide la jumatatea lunii august, la aproximativ trei luni de la suspendarea activitatii in vederea realizarii unor lucrari pentru refacerea pistei, a declarat, citat de NewsIn, directorul general al aeroportului, Stefan Mladin.

"Dupa finalizarea lucrarilor se va putea opera pe aproximativ trei sferturi din pista, respectiv pe 2.200 metri. Estimam ca lucarile vor fi gata la jumatatea lunii august, cand va putea fi reluata si activitatea", a precizat Mladin.

Aeroportului Baneasa a fost inchis incepand cu 10 mai pentru reparatia pistei. Potrivit datelor furnizate de reprezentantii aeroportului Baneasa, in acest an vor fi facute investitii de aproximativ 20 milioane euro pentru reparatia si reabilitarea pistei, mai exact 3.200 m. Lucarile incepute in luna mai au determinat suspendarea activitatii pe aeroportul Baneasa, iar companiile aeriene au fost mutate pe Aeroportul International Henri Coanda.

Ministerul Transporturilor estima, in luna mai, ca in conditiile suspendarii activitatii pe aeroportul Baneasa, pe Otopeni traficul va creste cu peste 50%, din care 25-26% cresterea traficului operatorilor actuali, 7% crestere produsa de operatorii noi si circa 18% crestere datorata operatorilor transferati de la Baneasa. Totodata, administratia Aeroportului Otopeni a suplimentat cu 75% numarul de porti de control de securitate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
800 milioane de euro de la UE pentru companiile din România afectate de pandemie
Setari Cookie-uri