Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, care exclude vanzarile de autovehicule si motociclete, a urcat in primele sase luni cu 9,6% fata de aceeasi perioada din 2006, sustinuta de avansul puternic al vanzarilor de produse nealimentare si alimentare
Cresterea cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul cu 9,6% in primele sase luni ale anului a provenit in special din vanzarea de marfuri nealimentare, care a avansat cu 10,2%, in timp ce vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au urcat intr-un ritm usor mai temperat, de 9%.

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul, fara autovehicule si motociclete, a stagnat in luna iunie fata de luna precedenta si a avansat cu 16% fata de aceeasi luna din 2006, a informat Institutul National de Statistica (INS). in luna iunie, vanzarile de produse nealimentare au scazut cu 3,3% fata de mai, in timp ce vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au urcat cu 2,1% fata de luna precendenta.

Afacerile comerciale, care exclud comertul cu autovehicule si motociclete, au urcat in iunie cu 16% fata de luna similara din 2006, sustinuta de vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun (+24,2%), vanzarile de produse nealimentare avansand cu 8,3%.

Cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor si comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a inregistrat o crestere cu 43,2% in primele sase luni ale acestui an fata de aceeasi perioada din 2006, in temperare accentuata fata de avansul din primele cinci luni, de 52,2%. Avansul din acest interval a provenit de la cresterile inregistrate din vanzarile de carburanti (+62,5%), in timp ce afacerile din comertul cu autovehicule au urcat cu 37,7%.

In luna iunie, la capitolul comertului cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor si comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, cifra de afaceri a inregistrat o crestere cu 14,7%, fata de luna similara din 2006. Aceasta crestere a fost motivata in special prin avansul comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule (+ 50,3%).

Comparativ cu luna precedenta, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor si vanzarea de carburanti a coborat cu 15,4%, in special ca urmare a declinului cu 20,9% a comertului cu autovehicule.

"Activitatea de servicii de piata pentru populatie in luna iunie 2007 a inregistrat o cifra de afaceri cu 2,7% mai mica comparativ cu luna iunie 2006. Scaderi mai mari s-au inregistrat in principal la activitatea agentiilor de voiaj (-34,1%), urmata de activitatea de jocuri de noroc (-23%)", se mai spune in comunicatul Statisticii.

Volumul cifrei de afaceri la capitolul servicii de piata pentru populatie a crescut usor - cu 0,4% - in primele sase luni ale acestui an fata de perioada similara din 2006.


















Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri