Livrarile de lapte catre fabrici au crescut cu 3,8 % in primul semestru

Cantitatea de lapte livrata la fabrici a crescut cu 3,8 % in primele sase luni ale anului, fata de perioada similara din 2006, aceasta tendinta fiind inregistrata pentru majoritatea produselor lactate, cu exceptia laptelui si a untului, a informat Institutul National de Statistica (INS).

Potrivit INS, in primul semestru din 2007, cantitatea de lapte colectata de unitatile de procesare a crescut cu 20.611 tone, majoritatea produselor din lapte inregistrand cresteri, cu exceptia laptelui pentru consum si a untului.

"Cantitatea de lapte de consum a scazut cu 2.239 de tone (-2,3 %), in timp ce productia de unt a scazut cu sase tone (-0,2%), in primele sase luni ale anului, comparativ cu perioada similara din 2006", se precizeaza in comunicatul remis de INS.

In perioada mentionata, productia de smantana a avut o tendinta ascendenta, fiind inregistrata o crestere cu 2.857 tone, fata de 2006.

"Productia de branzeturi a inregistrat o crestere cu 5,8 % fata de semestrul I din 2006, cu precadere pe seama cantitatii de branza obtinuta exclusiv din lapte de vaca ce detine o pondere de 91,1 % din productia totala de branzeturi", informeaza INS.

De asemenea, cantitatea de lapte livrata la fabrici a crescut in luna iunie 2007 cu 0,3 % fata de luna precedenta, insa a scazut cu 10,4 % fata de luna iunie, 2006.

Datele furnizate de INS au fost obtinute in urma unei cercetari statistice privind productia de lapte si produse lactate, informatiile fiind colectate de la circa 400 de operatori economici.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Programul „Noua casă": Statul ar putea garanta 60% din valoarea creditului
Setari Cookie-uri