Rata somajului a scazut cu 0,2 puncte procentuale

Rata somajului in luna iulie a continuat sa scada cu doua puncte procentuale fata de luna precedenta, ajungand astfel la 3,8%, valoare cu 1,2 puncte mai mica decat in perioada similara a anului trecut, informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Numarul total al somerilor in luna iunie a fost de 343.163 de persoane, in scadere fata de luna iunie cu peste 11.000 de persoane. Potrivit ANOFM, comparativ cu luna precedenta, rata somajului masculin a scazut, in luna iulie, cu 0,3 puncte procentuale si a ajuns la 4%, in timp ce rata somajului feminin a scazut cu 0,1 punte, ajungang la 3,6%.

La nivel national, somajul a scazut in toate judetele, cu exceptia judetelor Giurgiu (unde s-a inregistrat o crestere cu 0,6%), Iasi si Timis (cu 0,1 puncte procentuale). Cele mai importante scaderi s-au inregistrat in judetele Covasna si Harghita (cu 0,6 puncte procentuale), Buzau si Dolj ( cu 0,5 puncte procentuale) si in Arges (cu 0,4 puncte procentuale). in Bucuresti

Cel mai ridicat nivel al ratei somajului este in continuare in Mehedinti (8,3%), urmat de Vaslui (6,1%), Teleorman (6,1%), Galati (6,1%) si Giurgiu (5,6%). Nivelul cel mai scazut al ratei somajului s-a inregistrat in judetul Timis (1,6%).

Potrivit ANOFM, rata somajului a scazut in luna iulie ca urmare a turismului estival, care a dus la angajari importante in hoteluri, restaurante, comert sau servicii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ludovic Orban: Garantarea creditelor pentru companiile mari a fost aprobată
Setari Cookie-uri