"Un mare investitor privat, Electrabel Suez, a venit cu o scrisoare oficiala de notificare la noi (n.r. Transelectrica) si la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), pentru construirea unei noi capacitati energetice, a unei noi centrale, care in profil final ar putea sa ajunga la 2x800 MW si care va necesita costuri mari, inclusiv cele de racordare", a precizat Purdila.

Potrivit lui Purdila, daca pana in prezent, in Romania, centralele care functioneaza pe carbune au o putere de circa 330 MW, iar grupul nuclear de la Cernavoda are puterea de 700 MW, noua capacitate va avea cele mai mari grupuri din Romania. "Intentia este ca primul grup sa fie pus in functiune in 2013", a precizat Purdila.

Directorul pietei de capital de la Transelectrica a explicat ca noua centrala va fi amplasata in zona portului Constanta. "Intrucat capacitatea va functiona cu huila importata, se doreste evitarea dificultatilor in privinta transportului terestru al combustibilului. Amplasarea in Constanta este inteligenta din punctul de vedere al faptului ca evita orice strangulare terestra a transportului unui volum foarte mare de combustibil", a mentionat Purdila.