Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a inuaugurat, miercuri, o pista a aeroportului Baneasa \"Aurel Vlaicu\", lucrarile de modernizare a aerogarii continuand pana in octombrie si necesitand o investitie totala de 20 milioane de euro.

Lucrarile pentru modernizarea aeroportului Aurel Vlaicu au inceput in mai si vor continua pana in octombrie. Investitia totala pentru modernizarea aeroportului Baneasa se ridica la 20 de milioane de euro. Din totalul de 3.200 de metri ai pistei, pana in prezent au fost reparati 2.200 metri, iar sistemul de balizaj a fost modernizat.

"Este nevoie si de un terminal nou care sa primeasca nave deoarece exista o tendinta de crestere a numarului de avioane care vin pe aeroportul Baneasa, mai ales al celor de tip business. De asemenea, este necesara si construirea unui helioport, tot in cadrul acestei aerogari", a declarat Ludovic Orban.

Miercuri, ministrul transporturilor a efectuat un zbor de verificare cu o aeronava Tarom, urmand ca in cursul zilei de miercuri sa soseasca pe aeroportul Baneasa inca doua aeronave, pentru a fi parcate. Pana pe data de 19 august, pe aceasta aerogara vor fi efectuate zboruri charter, urmand ca dupa 19 august sa fie incepute operatiunile pentru efectuarea tuturor tipurilor de zboruri.

"Dupa modernizare, pe aeroportul Baneasa vor putea ateriza si decola toate tipurile de avioane, atat mari cat si mici", a mai spus Orban.

Lucrarile de reparatii la pista aeroportului Baneasa Aurel Vlaicu au inceput la mijlocul lunii mai, iar companiile aeriene au fost transferate catre Aeroportul Henri Coanda - Otopeni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si