Guvernul ar putea renunta la privatizarea celor trei filiale Electrica, aflate in proprietatea statului, Ministerul Economiei si Aurotitatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) cautand solutii pentru viitorul acestor companii, a declarat ministrul economiei, Varujan Vosganian.

"Am primit, impreuna cu AVAS, din partea primului ministru Tariceanu sarcina sa facem o analiza cu privire la viitorul acestor companii (n.r. Electrica Translivania Sud, Electrica Transilvania Nord si Electrica Muntenia Nord). in acest moment orice solutie ramane deschisa, inclusiv aceea prin care aceste companii sa nu fie privatizate pentru o anumita perioada", a precizat ministrul, citat de NewsIn.

Momentul in care a fost gandita aceasta operatiune de privatizare a celor trei filiale a coincis cu perioada de seceta, fapt care a determinat schimbarea strategiei in ceea ce priveste aceste companii, a explicat Vosganian, accentuand importanta acestor companii in perioada respectiva pentru sistemul energetic national.

Ultima filiala a Electrica privatizata a fost Electrica Muntenia Sud, in luna iulie, cand Enel a platit AVAS pentru pachetul de 67,5% din capitalul social al companiei circa 820 milioane de euro.

Grupul italian Enel a fost desemnat, in vara anului trecut, castigator al procesului de privatizare a celei mai mari filiale a companiei Electrica, dupa ce a oferit 820,099 milioane de euro pentru preluarea a 67,5% din actiuni.

Grupul italian ENEL mai detine in Romania si controlul asupra distributiilor de electricitate Electrica Dobrogea si Electrica Banat.

Filiala Electrica Oltenia este detinuta de grupul ceh CEZ iar filiala Electrica Moldova apartine grupului german E.ON.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Profitul Transgaz, in scadere cu 30%, in primul trimestrul