Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) va decide, in sedinta de joi, 30 august, daca va aproba Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Parcul Bordei, fapt care ii va acorda omului de afaceri Costica Constanda dreptul de a construi pe suprafata de 3,3 ha detinuta in aceasta locatie, informeaza NewsIn.
CGMB a fost obligat, printr-o sentinta a Curtii de Apel Bucuresti din data de 21 iulie, sa aprobe Planul Urbanistic Zonal(PUZ) pentru terenul delimitat de strada Turgheniev nr.11 -15 si Bulevardul Aviatorilor nr.110 - 112, din parcul Bordei si sa plateasca lui Constanda suma de 17.757.210 de euro, cu titlu de despagubiri.

Proiectul care presupune aprobarea PUZ-ului pentru Bordei va fi supus spre aprobarea consilierilor generali in sedinta de joi. Pentru a putea trece, acesta are nevoie de votul a 28 de consilieri, din totalul de 55. Consiliul General a respins, in repetate randuri, proiectul prin care se cerea aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru Bordei.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a mentionat, in mai multe randuri, ca decizia finala in ceea ce priveste construirea de imobile in Parcul Bordei o are primarul Andrei Chiliman, deoarece, chiar daca Consiliul General aproba PUZ-ul, primarul sectorului 1 va fi acela care va emite autorizatiile de constructie. Totodata, Videanu a mai declarat ca, personal, nu este de acord cu hotararea de despagubire a lui Costica Constanda, in cazul Parcului Bordei, dar ca functia il obliga sa o puna in practica.

Parcul Bordei se afla in centrul unui scandal, dupa ce omul de afaceri Costica Costanda a primit un teren in parc, in schimbul unui teren din satul Francez.

Pana in prezent, mai multe ONG-uri si polticieni, printre care Marian Vanghelie, Ion Iliescu, Marius Marinescu, Andrei Chiliman, au anuntat ca nu sunt de acord cu "distrugerea Parcului Bordei" , in acest sens avand loc mai multe actiuni de protest.

Totodata, vicepresedintele Comisiei de Abuzuri din Senat, democratul Marius Marinescu, a depus, alaturi de reprezentanti ai verzilor si ai unor ONG-uri, o plangere administrativa la CSM si una penala la DNA impotriva completului de judecata in cazul Costanda.

In 2003, omul de afaceri Costica Constanda a intrat in posesia unui teren de 3,3 hectare in Parcul Bordei, pe malul lacului Floreasca, in schimbul a 1,8 hectare de teren in Satul Francez pe care acesta le-a obtinut in instanta. Constanda vrea sa construiasca pe acest teren un ansamblu de imobile "parter plus patru etaje". Suprafata care apartine lui Constanda, de 33.108 mp, situata in Parcul Bordei se incadreaza in zona V4, aceea de spatiu verde.

Potrivit legii, Constanda nu poate sa construiasca pe o suprafata mai mare de 15% din actuala intindere a parcului, iar cladirile nu pot sa aiba o inaltime mai mare de parter plus doua etaje. Cu toate acestea, o sentinta a Tribunalului Bucuresti, din 19 aprilie 2005, a dat omului de afaceri dreptul de a construi pe o treime din suprafata parcului un ansamblu de imobile parter plus patru etaje, sentinta la care municipalitatea a facut recurs.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri