Sprijinul acordat cetatenilor Moldovei consta in produse alimentare, repsectiv trei mii de tone de faina de grau, 400 tone de zahar, zece tone de lapte praf, 24 de tone conserve din carne, 16 tone pate de ficat si 40.000 de litri ulei rafinat din floarea soarelui.

Romania acorda acest ajutor Republicii Moldova ca urmare a situatiei dificile cu care se confrunta aceasta tara din cauza secetei.

Ministerul Afacerilor Externe va intreprinde, pe cale diplomatica, demersurile necesare in vederea transportarii ajutorului la destinatie.

Citeste si:

"Sprijinul acordat de Guvernul de la Bucuresti raspunde apelului lansat de autoritatile de la Chisinau statelor membre ale Uniunii Europene, ca urmare a secetei prelungite care a afectat Republica Moldova", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.

Premierul Tariceanu declara, saptamana trecuta, ca solicitarea Moldovei privind acordarea unui sprijin financiar pentru populatia afectata de seceta a fost adresata Uniunii Europene (UE), iar Romania a raspuns acestei solicitari in calitate de stat membru al UE.