Actionarii pot primi, din 2008, dividende pe parcursul anului

Ministerul Finantelor intentioneaza sa modifice Codul Fiscal pentru 2008, in sensul imbunatatirii legislatiiei pentru diminuarea evaziunii fiscale, una dintre masuri fiind posibilitatea ca actionarii sa ridice dividende in timpul anului din profitul obtinut pe un trimestru.

"Vreau sa asigur mediul de afaceri si persoanele fizice ca nu vom face modificari ale legislatiei fiscale in sensul majorarii cotelor de impozitare. Vor fi masuri pentru inlaturarea evaziunii fiscale", a declarat, citat de NewsIn, ministrul finantelor si economiei, Varujan Vosganian.

Acesta a precizat ca actul normativ de modificare a Codului Fiscal nu a fost inca definitivat.

Vosganian a afirmat ca una dintre masurile avute in vedere de Finante este cea referitoare la posibilitatea actionarilor firmelor de a ridica dividende inca din timpul anului si nu doar la sfarsitul anului asa cum prevede legislatia actuala.

"La sfarsitul unui trimestru daca se obtine profit, prin decizie a Consiliului de Administrare, actionarii pot ridica dividende, urmand ca la sfarsitul anului se va face regularizarea", a explicat Vosganian.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri