"Nu se pot estima pierderile financiare, insa multi comsumatori fie nu au mai consumat produse lactate, fie s-au reorientat spre alte produse, dar nu au mai consumat iaurt", a spus Valeriu Steriu.

Acesta a precizat ca patronatul va demara o ampla campanie de informare a consumatorilor privind siguranta alimentelor.

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a informat, saptamana trecuta, ca a dispus retragerea de pe piata a unor loturi de iaurturi cu fructe, ca urmare a unor suspiciuni privind contaminarea cu dioxina a ingredientelor folosite la fabricarea produselor. Autoritatea Veterinara a trimis probe prelevate de la iaurturi Laboratorului Comunitar de Referinta de la Budapesta.

Citeste si:

ANSVSA a ridicat, miercuri, sechestrul pus asupra a 40.000 de iaurturi suspecte, pentru ca testele au aratat ca nu exista risc pentru sanatate, iar producatorul va decide daca reintroduce produsele in comert.

Directorul general Danone Romania, Jacques Ponty, a anuntat, joi, ca toate produsele Danone care au facut obiectul sechestrului Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare vor fi distruse. De asemenea, Ponty, a declarat, joi, ca vanzarea de iaurt a avut de suferit in ultima perioada din cauza suspiciunilor privind contaminarea produselor cu dioxina, dar nu a precizat pierderile suferite de companie in aceasta perioada.