Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va publica, saptamana aceasta, anuntul pentru selectarea lichidatorului celor cinci companii de pe platforma Nitramonia Fagaras, respectiv Nitrofertilizer, Nitroexplosives, Nitroservice, Nitrotrans si Nitrocontrol.
Adunarile Generale Extraordinare ale Actionarilor celor cinci companii au decis, pe 17 august, inceperea procedurilor pentru dizolvarea si lichidarea voluntara. In baza acestei decizii, AVAS a intocmit caietele de sarcini pentru selectarea lichidatorului. Pentru lichidarea celor cinci societati de pe platforma Nitramonia Fagaras va fi selectat un singur lichidator. In cursul saptamanii acesteia AVAS va publica anuntul pentru selectia lichidatorului.

Conducerile administrative ale companiilor si Sindicatul Liber Nitramonia – Rompiro au stabilit programele de restructurare totala, acestea fiind aprobate de AVAS care detine la fiecare dintre cele cinci societati un procent de 79,052% din capitalul social. Astfel, pentru restructurarea totala vor fi aplicate doua masuri care implica disponibilizari cu acordarea de plati compensatorii si vanzarea societatilor comerciale, in procedura de lichidare voluntara a acestora. Prin aceasta se urmareste realizarea transferului de proprietate a activitatilor viabile, respectiv a activelor, catre sectorul privat si plata datoriilor catre creditori.

Conform programelor de restructurare vor fi disponibilizati 569 angajati care vor primi plati compensatorii, in doua etape, in conditiile O.U.G. nr. 116/2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri