Retailul si-a accelerat cresterea anuala la 11,8% in primele 7 luni

Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, care exclude vanzarile de autovehicule si motociclete, a urcat in primele sapte luni cu 11,8% fata de aceeasi perioada din 2006, sustinuta de avansul puternic al vanzarilor de produse alimentare si nealimentare, informeaza INS.

In primele sase luni ale anului, afacerile comerciale avansasera cu 9,6% fata de aceeasi perioada din 2006.

Cresterea cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul cu 11,8% in primele sapte luni ale anului a provenit in special din vanzarea de marfuri alimentare, bauturi si tutun, care a avansat cu 14,2%, in timp ce vanzarile de produse nealimentare au urcat intr-un ritm usor mai temperat, de 9,5%.

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul, fara autovehicule si motociclete, a urcat in luna iulie cu 9,2% fata de luna precedenta. In luna iulie, vanzarile de produse nealimentare au crescut cu 5,2% fata de iunie, in timp ce vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au urcat cu 11,6% fata de luna precendenta.

Afacerile comerciale, care exclud comertul cu autovehicule si motociclete, au urcat in iulie cu 23,3% fata de luna similara din 2006, sustinuta de vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun (+38,1%), vanzarile de produse nealimentare avansand cu 9,1%.

Cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor si comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a inregistrat o crestere cu 37,7% in primele sapte luni ale acestui an fata de aceeasi perioada din 2006, in temperare accentuata fata de avansul din primele sase luni, de 43,2%. Avansul din acest interval a provenit de la cresterile inregistrate din vanzarile de carburanti (+61,6%), in timp ce afacerile din comertul cu autovehicule au urcat cu 27,3%.

In luna iulie, la capitolul comertului cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor si comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, cifra de afaceri a inregistrat o crestere cu 16,4% fata de luna similara din 2006. Aceasta crestere a fost motivata in special prin avansul comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule (+ 57,6%).

Comparativ cu luna precedenta, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor si vanzarea de carburanti a urcat cu 2,3% in iulie, in special ca urmare a avansului cu 9,9% al vanzarilor de carburanti.

Activitatea de servicii de piata pentru populatie in luna iulie 2007 a inregistrat o cifra de afaceri cu 1% mai mare comparativ cu luna iulie 2006. Cresteri mai importante au avut loc la activitatea hotelurilor si restaurantelor (+36,2%), precum si la activitatea de spalare, curatare si vopsire a textilelor si blanurilor (+11,0%).

Volumul cifrei de afaceri la capitolul servicii de piata pentru populatie a crescut usor - cu 0,6% - in primele sapte luni ale acestui an fata de perioada similara din 2006.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri