Afacerile sectorului industrial, crestere anuala de 10,4% in iulie

Cifra de afaceri din sectorul industrial a crescut cu 10,4% in iulie fata de aceeasi luna a anului trecut, pe fondul avansului puternic inregistrat in industria prelucratoare, care a compensat declinul din sectoarele energetic si extractiv, informeaza INS.

Avansul afacerilor din industrie din a saptea luna a acestui an este superior celui inregistrat in luna iunie, cand volumul cifrei de afaceri din industrie a crescut cu 7,8% comparativ cu luna corespunzatoare a anului precedent. Cresterea afacerilor industriale se mentine in iulie sub media primelor sapte luni ale acestui an, cu un avans de 14,1% fata de acelasi interval al anului trecut.

In luna iulie, cifra de afaceri din industrie a fost sustinuta de afacerile din industria prelucratoare, cu un avans de 12,2% fata de iulie 2006, in timp ce afacerile din sectorul extractiv au coborat cu 4,1%, iar cele din industria energiei electrice si termice, gaze si apa a inregistrat o scadere usoara, cu 0,7%.

Cele mai mari cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in luna iulie in industria bunurilor de capital - de 28% fata de iulie 2006, in industria bunurilor de folosinta indelungata (+13,5%) si in sectorul bunurilor intermediare (+11,1%). Afacerile din industria energetica au inregistrat in schimb o scadere cu 5,9%, mentinandu-si declinul din luna precedenta, cand coborasera cu 7,1%.

In primele sapte luni ale acestui an, cifra de afaceri din industria prelucratoare a urcat cu 17,7% fata de acelasi interval din 2006, in timp ce afacerile din industria extractiva au sporit cu 3%, iar cele din industria energiei electrice si termice, gaze si apa au inregistrat o scadere cu 6,3%.

Cele mai importante cresteri ale afacerilor s-au inregistrat in primele sapte luni in industria bunurilor de capital, de 27,6%, in sectorul bunurilor de folosinta indelungata (+24,2%) si in industria bunurilor intermediare (+20,6%). Afacerile din sectorul bunurilor de uz curent au avansat cu 12,7%, sub media generala a industriei. in schimb, afacerile din industria energetica a inregistrat o scadere cu 10% in primele sapte luni ale acestui an fata de acelasi interval din 2006.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri