Cantitatea de lapte de vaca colectata de la exploatatiile agricole si din centrele de colectare de catre unitatile procesatoare a fost in crestere cu 0,5% fata de luna precedenta, dar in productia de unt si de branzeturi s-a inregistrat o scadere, informeaza Institutul National de Statistica.
Potrivit unui comunicat de la Institului National de Statistica (INS), in primele sapte luni ale anului cantitatea de lapte de vaca colectat a crescut cu 3,5%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, cantitatea de lapte de vaca colectata de la exploatatii agricole si centre de colectare de catre unitatile procesatoare a fost in crestere, atat fata de luna precedenta, cat si fata de luna corespunzatoare din anul precedent, cu 0,5% si, respectiv, 1,8%.

INS mai informeaza ca majoritatea produselor procesate din lapte au inregistrat cresteri, cu exceptia laptelui de consum, untului si a branzeturilor. Astfel, cantitatea de lapte de consum a scazut cu 601 tone (4,5%) in luna iulie 2007, fata de luna precedenta. Productia de smantana de consum a avut o tendinta ascendenta, de la 3.201 tone in iunie, la 3.502 tone in iulie, aceasta insemnand o crestere cu 9,4%. De asemenea, productia de iaurturi crescut in iulie fata de luna precedenta, cu 8,4%.

Productia de unt, insa, a fost, in iulie, a fost cu 13 tone (1,8%) mai mica decat cea produsa in luna anterioara. Totodata, productia de branzeturi a inregistrat o scadere cu 529 tone (7,8%) fata de iunie, cu precadere pe seama cantitatii de branza obtinuta exclusiv din lapte de vaca ce detine o pondere de 89,7% din productia totala de branzeturi.

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, in luna iulie 2007 productia de lapte de vaca colectat de unitatile procesatoare a crescut cu 2.008 tone (1,8%). Majoritatea produselor procesate din lapte au inregistrat cresteri, cu exceptia untului si a branzeturilor. Cantitatea de lapte de consum a crescut cu 31 de tone (0,2%) in luna iulie 2007 fata de iulie 2006. Productia de smantana de consum a avut, de asemenea, o tendinta ascendenta, cresterea inregistrata in luna iulie 2007 comparativ cu luna corespunzatoare din anul 2006 fiind cu 354 tone (11,2%). Productia de lapte acidulat (iaurturi) a crescut cu 1.705 tone (17,9%) fata de luna iulie 2006.

Productia de unt, in luna iulie 2007, a fost cu 75 de tone (9,6%) mai mica decat cea produsa in luna iulie 2006, iar productia de branzeturi a inregistrat o scadere cu 700 de tone (10,1%), de la 6.929 tone realizate in luna iulie 2006, la 6.229 tone in iulie 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri