Romania a imprumutat, in anul fiscal incheiat la 30 iunie 2007, 349 milioane de dolari de la Banca Mondiala, suma fiind a treia ca marime dupa imprumutul acordat Turciei, de 1,158 miliarde dolari si cel dat Croatiei, de 522 milioane dolari.
Suma acordata Romaniei reprezinta aproximativ 1% din totalul imprumuturilor, granturilor, garantiilor si investitiilor de capital acordate de institutie in anul fiscal incheiat la sfarsitul lunii iunie, de 34,3 miliarde dolari. Volumul total al imprumuturilor acordate de Banca Mondiala a urcat, in anul fiscal 2007, fata de anul fiscal 2006 cu 7,8%, respectiv cu 2,7 miliarde dolari. Romania a fost urmata, printre statele care au beneficiat de cele mai mari imprumuturi, de Bulgaria, cu 345 milioane dolari.

"In anul fiscal 2007, Banca Mondiala a finantat cu peste 34 miliarde dolari statele in curs de dezvoltare, pentru investitii utile pentru combaterea saraciei si stimularea prosperitatii", a spus presedintele Bancii Mondiale, Robert B. Zoellick, care a adaugat ca institutia pe care o conduce poate contribui, astfel, la avansul unui proces de globalizarea durabil.

Tarile care au primit fondurile vor folosi banii in peste 620 de proiecte menite sa combata saracia si sa accelereze cresterea economica, de exemplu prin imbunatatirea serviciilor din sanatate si educatie, dezvoltarea sectorului privat si a infrastructurii sau prin consolidarea institutiilor de stat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri