Suma acordata Romaniei reprezinta aproximativ 1% din totalul imprumuturilor, granturilor, garantiilor si investitiilor de capital acordate de institutie in anul fiscal incheiat la sfarsitul lunii iunie, de 34,3 miliarde dolari. Volumul total al imprumuturilor acordate de Banca Mondiala a urcat, in anul fiscal 2007, fata de anul fiscal 2006 cu 7,8%, respectiv cu 2,7 miliarde dolari. Romania a fost urmata, printre statele care au beneficiat de cele mai mari imprumuturi, de Bulgaria, cu 345 milioane dolari.

"In anul fiscal 2007, Banca Mondiala a finantat cu peste 34 miliarde dolari statele in curs de dezvoltare, pentru investitii utile pentru combaterea saraciei si stimularea prosperitatii", a spus presedintele Bancii Mondiale, Robert B. Zoellick, care a adaugat ca institutia pe care o conduce poate contribui, astfel, la avansul unui proces de globalizarea durabil.

Tarile care au primit fondurile vor folosi banii in peste 620 de proiecte menite sa combata saracia si sa accelereze cresterea economica, de exemplu prin imbunatatirea serviciilor din sanatate si educatie, dezvoltarea sectorului privat si a infrastructurii sau prin consolidarea institutiilor de stat.