Tronsoanele autostrazii Bucuresti-Brasov care vor lega centurile Bucuresti si Ploiesti Vest vor fi gata pana in 2009, iar pana la finele acestui an se vor finaliza sapte km, in zona Barcanesti, fara stratul de uzura, ceea ce face insa imposibila circulatia pe aceasta portiune.
"Procedurile de expropriere sunt corelate cu cele de executie a sectiunii Bucuresti-Ploiesti de pe autostrada Bucuresti-Brasov. Estimam ca pana la finele anului 2009 sa fie finalizate tronsoanele care fac legatura intre centurile Bucuresti si Ploiesti Vest. Mai mult, pana la sfarsitul acestui an, in zona Barcanesti, se vor finaliza sapte km, insa fara stratul de uzura", a declarat, citat de NewsIn, directorul Companiei de Drumuri, Mihai Grecu.

Acesta a explicat ca pentru tronsonul Bucuresti-Moara Vlasiei nu vor fi finalizate exproprierile decat in primul trimestru al anului viitor. "In aceasta situatie ne vom concentra pe partea de nord, mai exact pe sectiunea care leaga centura de Moara Vlasiei si de aici sa poata sa se mearga spre Ploiesti", a adaugat directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. In ceea ce priveste sursele de finantare, Grecu a precizat ca exista finantare, pentru 2007, asigurata din Fondul National de Dezvoltare pentru plata constructorilor, a consultantilor si a despagubirilor.

De asemenea, Grecu a anuntat ca a fost caietul de sarcini pentru precalificare pentru selectia constructorului tronsonului Comarnic-Brasov al aceleiasi autostrazi, iar in perioada urmatoare va fi dat anuntul de participare. "Au fost probleme legate de cine va fi contractantul, Compania de Autostrazi sau Ministerul Transporturilor. Am ajuns in cele din urma la un acord, mai exact va exista un parteneriat intre cele doua institutii", a explicat Grecu.

Autostrada Bucuresti – Brasov va fi corelata cu autostrada Brasov – Cluj - Bors si va asigura o legatura directa intre Romania, centrul si vestul Europei. Traseul autostrazii incepe din sectorul 2 al municipiului Bucuresti si se continua pe teritoriul judetelor Ilfov si Prahova.

Lungimea totala a sectorului de autostrada Bucuresti-Ploiesti va fi de 61,8 km. Pentru finantarea celor doua tronsoane ale autostrazii Bucuresti-Brasov, Guvernul a alocat, la inceputul lunii iunie, 125 milioane lei din totalul de 335,275 milioane lei din Fondul National de Dezvoltare destinate pentru proiecte de infrastructura.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri