Cheltuielile bugetare vor fi majorate in ultimul trimestru al anului 2007 cu 2,48 miliarde lei si veniturile cu 1,78 miliarde lei, insa deficitul programat la 2,8% din PIB va fi mentinut prin diminuarea cheltuielilor fondului de somaj cu 700 milioane lei, potrivit proiectului de rectificare bugetara consultat de NewsIn.
Proiectul de act normativ, care urmeaza sa fie aprobat in sedinta de astazi a executivului, stabileste ca veniturile bugetului general consolidat vor creste cu 1,78 miliarde lei datorita incasarilor peste nivelul programat, in principal, la bugetul de stat, in suma de 716,5 milioane lei, bugete locale - doua miliarde lei, fondul de sanatate - 200 milioane lei.

In consecinta, cheltuielile bugetului general consolidat urmeaza sa fie majorate cu suma estimata a fi colectata suplimentar la care se va adauga suma de 700 milioane lei provenita din reducerea cheltuielilor aferente bugetului de somaj.

Cheltuielile bugetului de stat urmeaza sa fie suplimentate cu 3,15 miliarde lei. Cea mai mare parte a acestei sume va fi alocata Ministerului Muncii, insemnand 1,38 miliarde lei. Banii vor fi folositi pentru plata ajutoarelor sociale, a ajutoarelor de incalzire, a pensiilor agricultorilor. Ministerul Administratiei si Internelor va primi, de asemenea, o suma importanta, de 865 milioane lei, destinata platii salariilor si pensiilor politistilor si compensarii cresterilor de preturi la energia termica.

Ministerul Economiei si Finantelor va cheltui in plus 525 milioane lei, in special pentru subventii si protectie sociala in sectorul minier, pentru lucrari de inchidere si conservare a minelor si productia de apa grea la centrala nucleara de la Cernavoda.

Transporturile vor avea cheltuieli majorate cu 386 milioane lei pentru plata a doua aeronave Airbus si pentru lucrari la drumurile nationale. Justitia va beneficia de 347,9 milioane lei pentru plata drepturilor castigate prin hotarari judecatoresti, precum: prime de vacanta, sporuri de vechime in munca.
Sume suplimentare vor mai fi alocate Ministerului Culturii - 74,2 milioane lei, Cancelariei premierului - 32 milioane lei, Ministerului de Externe - 59,9 milioane lei, Ministerului Public - 41 milioane lei, SRI - 143,4 milioane lei, ANSVA - 36 milioane lei si Academiei Romane - 34 milioane lei.

Bugetele locale vor avea cheltuieli majorate cu 1,5 miliarde lei pentru finantarea unitatilor de invatamant, compensarea preturilor la energia termica, ajutoare de incalzire.

Fondul de sanatate va primi in plus 422,5 milioane lei pentru servicii medicale si medicamente.

Sumele destinate creditelor externe ale ordonatorilor principali de credite au fost reduse cu 1,65 miliarde lei, iar sumele pentru cofinantarea fondurilor europene au fost diminuate cu alte 600 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri