Sectorul industrial este in ultimii doi ani in continua descrestere cu pina la 35%, in special la productia textila si cea de incaltaminte, insa importul de imbracaminte a crescut cu pina la 128% in ultimul an, potrivit presedintelui Federatiei Patronatelor din Industria Usoara, Aurelientiu Popescu, citat de NewsIn.

"In ultimii doi ani, sectorul industrial este in continua descrestere de pina la 35%, in special la productia textila si cea de incaltaminte. Multe fabrici mari se restructureaza si se inchid, iar cele care inca mai rezista pe piata interna sunt microintreprinderile si intreprinderile mijlocii", a declarat presedintele Federatiei Patronatelor din Industria Usoara, pentru NewsIn.

Potrivit acestuia, "in Romania se cheltuiesc 76 de euro pe an pe cap de locuitor pe imbracaminte, in Bulgaria 95 de euro, spre deosebire de Italia unde consumul este de 1.224 de euro, iar in Franta de 1.225 de euro".

Directorul Romexpo Catalin Trifu a adaugat ca se constata o crestere a solicitarilor din partea firmelor care activeaza pe piata de profil pentru a participa la tirguri de imbracaminte si incaltaminte cum este Tinimtex care se va desfasura din 12 septembrie in statiunea Mamaia. In urma analizei ultimului targ organizat la Mamaia, 83% din firmele participante sunt producatoare, iar 17% distribuitoare si importatoare. Dintre acestea 78% reprezinta numarul firmelor care produc doar pentru piata interna, 28% atit externa cit si interna si 1% doar pentru piata externa.

La actuala editie a Targului National de Imbracaminte si Incaltaminte - Tinimtex, in topul producatorilor se afla Bucuresti cu 114 firme (25%), Constanta cu 44 de firme (10%), Iasi cu 36 de firme (8%) si la egalitate Brasov si Cluj cu cite 23 de firme(5%), potrivit lui Trifu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
INS confirma temerile BNR: la cat a ajuns deficitul comercial?