Proiectul actului normativ privind rectificarea bugetara prevedea alocarea unei sume in bugetul Ministerului Transporturilor pentru plata livrarii a doua avioane Airbus A 318, insa Guvernul a decis in sedinta de marti ca suma sa fie realocata CFR, a declarat ministrul finantelor Varujan Vosganian.
"A existat si aceasta mentionare (a finantarii doua aeronave Aibus in proiectul de rectificare a bugetului n.r.), dar am scos-o din proiect si aceasta finantare a fost inlocuita cu cea pentru CFR", a declarat Vosganian.

Intrebat daca avioanele respective erau cele cerute de presedintele Basescu, ministrul a replicat: "CFR a avut prioritate. Vom vedea daca inclusiv presedintele va mai face declaratii legate de avioanele bune sau rele".

Guvernul a comandat patru aeronave Airbus-318 pentru compania Tarom. Doua dintre acestea au fost achitate si livrate Tarom in noiembrie si decembrie anul trecut, urmand ca celelalte doua sa fie platite si livrate pana la sfarsitul lui 2007.

Proiectul de rectificare a bugetului prevedea alocarea sumei totale de 386,4 milioane lei pentru Ministerul Transportului. Parte din suma era destinata "finantarii platilor aferente livrarilor a doua aeronave Airbus-318, precum si a transelor din avans achitate de Tarom companiei Airbus SAS Franta". Ulterior, guvernul a decis ca suma pentru cele doua aeronave sa fie alocata subventionarii transportului pe calea ferata.

Achizitionarea de catre compania Romavia unor aeronave destinate transportului demnitarilor romani discutata in sedinta CSAT din 28 iunie 2007 a creat o disputa intre membrii guvernului si presedintele Traian Basescu din cauza costului considerat prea mare, de aproximativ 300 milioane euro. Discutia a aparut in contextul in care presedintele si-a exprimat intentia de a nu promulga legea de majorare a pensiilor din cauza lipsei surselor de finantare. Ulterior, presedintia a prezentat un document potrivit caruia initiativa de achizitionare a celor doua aeronave apartinuse Ministerului Apararii si avea avizul premierului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri