Salariatii din institutiile publice nu vor primi tichete de masa in 2008, in baza unui act normativ pe care guvernul il pregateste in acest sens si care va abroga acest drept, asa cum s-a mai intamplat in ultimii ani, a declarat ministrul muncii, Paul Pacuraru.
Potrivit lui Pacuraru, guvernul intentioneaza sa nu acorde tichetele de masa in 2008 pentru salariatii din institutiile publice, printr-o ordonanta de urgenta similara cu cea emisa in 2006 pentru anul in curs. Proiectul actului normativ se afla, in prezent, pe circuitul de avizare, la ministere, potrivit NewsIn.

Ministrul a precizat ca tichetele de masa nu se acorda de mai multi ani in institutii publice, desi exista o lege care reglementeaza acordarea acestor plati suplimentare in natura. Pentru 2007, guvernul a emis in noiembrie anul trecut ordonanta de urgenta 88 prin care a stabilit ca tichetele de masa nu se acorda in institutiile publice. Prin acelasi act normativ, guvernul a mai amanat si acordarea altor drepturi sociale: pensia pentru sotul supravietuitor si echivalentul in bani a biletelor de tren pentru pensionari. Decizia guvernului a avut ca justificarea restrangerea cheltuielilor bugetare.

Potrivit ordonantei 88/2006, institutiile publice centrale si locale, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, cu exceptia institutiilor finantate integral din venituri proprii, nu acorda tichete de masa in anul 2007.

Din institutiile publice fac parte Parlamentul, Administratia Prezidentiala, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administratiei publice, alte autoritati publice, institutiile publice autonome, precum si institutiile din subordinea acestora, indiferent de modul de finantare a acestora. Institutii publice locale includ comunele, orasele, municipiile, sectoarele municipiului Bucuresti, judetele, municipiul Bucuresti, institutiile si serviciile publice din subordinea acestora, cu personalitate juridica, indiferent de modul de finantare a activitatii acestora.

In 2007, doar institutiile publice care obtin venituri extrabugetare pot acorda tichete de masa. Valoarea unui tichet de masa este de 7,5 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri