Guvernul a suplimentat bugetele Ministerului Afacerilor Externe si Ministerului Culturii si Cultelor cu 2,97 milioane de lei pentru finantarea actiunilor de diplomatie culturala desfasurate cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

La 1 decembrie, cele doua ministere intentioneaza sa ofere unor demnitari, formatori de opinie, personalitati politice si publice din strainatate, prin intermediul ambasadelor romanesti, 12.000 de pachete cu materiale de promovare a imaginii Romaniei.

Pachetele vor contine albume Constantin Brancusi, cd-uri si dvd-uri cu muzica lui George Enescu si cu filme romanesti premiate la Cannes. Achizitia si ambalarea materialelor va fi realizata de MCC, al carui buget a fost suplimentat cu 2,7 milioane de lei.

Ministerul Afacerilor Externe a primit o majorare de 270.000 de lei pentru a asigura transportul si pentru distributia materialelor.

Suma de 2,97 milioane de lei provine din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului pe anul 2007. Programul de diplomatie publica cu ocazia Zilei Nationale a fost initiat in 2005.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ludovic Orban: Vom lansa programul de susţinere a marilor companii
Setari Cookie-uri