Pretul gazelor pentru populatie creste cu 3,7%

Pretul gazelor naturale pentru populatie va creste cu 3,7% incepand cu 1 octombrie, din cauza majorarii pretului gazelor naturale din import, potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE)

ANRE a aprobat ajustarea, incepand cu 1 octombrie 2007, a preturilor finale pentru gazele naturale furnizate in regim reglementat. Pentru consumatorii casnici, valoarea medie a ajustarii pretului la gazele naturale este de 3,7%, spun reprezentantii ANRE.

Aceasta ajustare este determinata de majorarea pretului la gazele naturale din import. Pentru trimestrul al patrulea al anului 2007 este estimat un nivel de pret de 315 dolari pe mia de metri cubi, in crestere cu 40 de dolari pe mia de metri cubi comparativ cu trimestrul trei al anului.

"In prima parte a acestui an, datorita conjuncturii favorabile a pretului la gazele naturale din import, ANRE a aprobat scaderea pretului la consumatorul final. In acest fel cresterea nominala a pretului gazelor naturale este 0%, raportat la nivelul celor din luna decembrie 2006", mai spun reprezentantii ANRE.

Potrivit statului de functionare, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei are misiunea de a crea si aplica sistemul de reglementari necesar functionarii sectorului energiei si pietelor de energie electrica, energie termica si gaze naturale in conditii de eficienta, concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor.

In urma cu o saptamana, directorul general al Departamentului Preturi si Tarife in domeniul gazelor naturale din cadrul ANRE, Gabriel Sarbu, declara, pentru NewsIn, ca pretul gazelor din productia interna va ramane acelasi in ultimul trimestru al acestui an, insa va creste pretul gazelor din import.

Pentru consumatorii casnici, pretul gazelor naturale a scazut la 1 ianuarie 2007 in medie cu 4% fata de nivelul lunii decembrie 2006


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Rata anuală a inflaţiei a urcat la 2,6% în luna iunie
Setari Cookie-uri