"Pretul la energia electrica nu va mai fi modificat pana la sfarsitul acestui an, deoarece nu sunt intrunite conditiile pentru o ajustare a pretuluil, conform Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE)", au declarat reprezentantii ANRE.

Cresterile de pret ale combustibilului si problemele cauzate de regimul termic si hidrologic in perioada iunie-iulie 2007 au fost compensate de functionarea grupului 2 de la Societatea Nationala Nuclearelectrica (SNN) si de nivelul hidrologic favorabil din aceasta perioada.

In acelasi timp, avand in vedere evolutia estimata a pretului la gaze naturale, ANRE considera ca nu sunt realizate conditiile de modificare a pretului la energia termica.

ANRE are misiunea de a crea si aplica sistemul de reglementari necesar functionarii sectorului energiei si pietelor de energie electrica, energie termica si gaze naturale in conditii de eficienta, concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor.

Citeste si:

Ministrul economiei, Varujan Vosganian, a declarat, vineri, la The Money Channel, ca Autoritatea de Reglementare in domeniul Energiei nu are in vedere o crestere a preturilor la energia electrica in acest an. "In clipa de fata nu avem in vedere cresteri de preturi la energia electrica. Este posibil ca in structura de costuri a unor producatori sa apara modificari avand in vedere unele investitii, dar fara repercusiuni suplimentare. Aceasta este concluzia dupa discutiile pe care le-am avut cu Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei", a spus Vosganian.

Acesta a aratat ca, pe OPCOM, preturile de echilibrare au inregistrat scaderi semnificative, mai ales dupa inlaturarea efectelor secetei.

Ultima modificare a tarifelor la electricitate platite de populatie a fost operata la 1aprilie 2007, cand pretul a crescut in medie cu 3,95%.