Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a decis ca preturile la energia electrica si termica nu vor fi modificate pana la finele acestui an.

"Pretul la energia electrica nu va mai fi modificat pana la sfarsitul acestui an, deoarece nu sunt intrunite conditiile pentru o ajustare a pretuluil, conform Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE)", au declarat reprezentantii ANRE.

Cresterile de pret ale combustibilului si problemele cauzate de regimul termic si hidrologic in perioada iunie-iulie 2007 au fost compensate de functionarea grupului 2 de la Societatea Nationala Nuclearelectrica (SNN) si de nivelul hidrologic favorabil din aceasta perioada.

In acelasi timp, avand in vedere evolutia estimata a pretului la gaze naturale, ANRE considera ca nu sunt realizate conditiile de modificare a pretului la energia termica.

ANRE are misiunea de a crea si aplica sistemul de reglementari necesar functionarii sectorului energiei si pietelor de energie electrica, energie termica si gaze naturale in conditii de eficienta, concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor.

Ministrul economiei, Varujan Vosganian, a declarat, vineri, la The Money Channel, ca Autoritatea de Reglementare in domeniul Energiei nu are in vedere o crestere a preturilor la energia electrica in acest an. "In clipa de fata nu avem in vedere cresteri de preturi la energia electrica. Este posibil ca in structura de costuri a unor producatori sa apara modificari avand in vedere unele investitii, dar fara repercusiuni suplimentare. Aceasta este concluzia dupa discutiile pe care le-am avut cu Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei", a spus Vosganian.

Acesta a aratat ca, pe OPCOM, preturile de echilibrare au inregistrat scaderi semnificative, mai ales dupa inlaturarea efectelor secetei.

Ultima modificare a tarifelor la electricitate platite de populatie a fost operata la 1aprilie 2007, cand pretul a crescut in medie cu 3,95%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Efectele OUG 114: Romania plateste cea mai scumpa energie din zona
Setari Cookie-uri