Sindicatele si patronatele s-au intalnit, luni, pentru a doua oara, pentru a discuta valoarea salariului minim pe economie, pentru anul 2008, dar nu au ajuns la o intelegere, urmand ca cele doua parti sa reia discutiile saptamana viitoare, a declarat liderul sindical, Bogdan Hossu.
Potrivit presedintelui Cartel Alfa, Bogdan Hossu, nici la intalnirea de luni sindicatele si patronatele nu au ajuns la o intelegere pe marginea valorii salariului minim pentru anul 2008.

"Patronatele nu si-au exprimat o pozitie clara asupra salariului minim, unii vor 530 de lei, altii vor 540 de lei. Nu au ajuns la un consens. Pe de alta parte, am mai scazut si noi putin, de la 700 la 650 de lei. Saptamana viitoare are loc o noua runda de negocieri", a spus Hossu.

Sindicatele au propus patronatelor, in urma cu doua saptamani, un salariu minim pe economie de 700 de lei in 2008, cu 260 de lei mai mult decat in 2007. Cele doua parti nu au ajuns la un consens nici in urma discutiilor de saptamana trecuta, patronatele considerand propunerea sindicatelor prea mare, comparativ cu munca prestata de salariati.

In 2007, salariul minim pe economie negociat intre sindicate si patronate, prin contractul colectiv de munca, este de 440 de lei, pentru muncitori necalificati si de 880 de lei, pentru studii superioare. Salariul minim stabilit de guvern pentru bugetari este de 390 de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri