Potrivit presedintelui Cartel Alfa, Bogdan Hossu, nici la intalnirea de luni sindicatele si patronatele nu au ajuns la o intelegere pe marginea valorii salariului minim pentru anul 2008.

"Patronatele nu si-au exprimat o pozitie clara asupra salariului minim, unii vor 530 de lei, altii vor 540 de lei. Nu au ajuns la un consens. Pe de alta parte, am mai scazut si noi putin, de la 700 la 650 de lei. Saptamana viitoare are loc o noua runda de negocieri", a spus Hossu.

Sindicatele au propus patronatelor, in urma cu doua saptamani, un salariu minim pe economie de 700 de lei in 2008, cu 260 de lei mai mult decat in 2007. Cele doua parti nu au ajuns la un consens nici in urma discutiilor de saptamana trecuta, patronatele considerand propunerea sindicatelor prea mare, comparativ cu munca prestata de salariati.

In 2007, salariul minim pe economie negociat intre sindicate si patronate, prin contractul colectiv de munca, este de 440 de lei, pentru muncitori necalificati si de 880 de lei, pentru studii superioare. Salariul minim stabilit de guvern pentru bugetari este de 390 de lei.