Pierderile totale care s-ar putea produce in cazul unui cutremur major, de peste 7,5 grade Richter, ar depasi 20% din produsul intern brut (PIB) al Romaniei, a declarat analistul Bancii Mondiale Eugene Gurenko, prezent la un forum despre riscuri catastrofice.
Acesta a mentionat ca, in Bulgaria, un astfel de eveniment ar reprezenta 18% din PIB si in Germania 0,6% din PIB. De asemenea, a precizat ca aceste cutremure au o perioada de revenire de 250 de ani, anunta NewsIn.

Gurenko a mai spus ca un eveniment major, de amploarea inundatiilor din 2005 din Romania, ar putea genera pierderi care ar reprezenta peste 20% din bugetul guvernului, de aceea Romania are nevoie de un program la nivel national de reducere a dezastrelor.

Potrivit unui sondaj realizat de revista Media XPrimm, jumatate din respondenti considera ca inundatiile reprezinta cel mai mare pericol, in timp ce o treime din cei chestionati au mentionat cutremurul.

La intrebarea daca Romania este pregatita sa faca fata modificarilor climatice, 91,9% din respondenti au raspuns "nu", iar restul de 8,1% au raspuns afirmativ.

Potrivit aceluiasi sondaj, in ceea ce ii priveste pe asiguratori, 50,8% din specialisti considera ca proiectul asigurarilor obligatorii a locuintelor nu este viabil, 44,7% au raspuns afirmativ, iar 4,5% s-au aratat indecisi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri